26 de març 2018

TREBALLEM LES COMPETÈNCIES TRANSVERSALS AMB CASTELLERS DE SABADELL

La setmana passada, vam gaudir de la visita dels Castellers de Sabadell, Saballuts, a les instal·lacions de Promoció Econòmica de Sabadell, amb la col·laboració de tres integrants de la colla: la Cristina, la Victòria i el Fermí. Durant la sessió, vam poder conèixer què fan, les diferents parts d’un castell, la importància de la vestimenta, la seguretat, la música, etc. Però sobretot, vam poder reflexionar sobre la importància de cadascuna de les persones que formen part del grup, assumint cadascuna d’elles un rol determinat.




Alguns dels assistents vam poder conèixer de primera mà, l’experiència de portar una faixa i quines funcionalitats té. A més, vam poder comprovar la seguretat que hi ha sempre a l’hora de fer els castells i la importància de la música. 


Des de l’inici de la sessió, la Cristina, la Victòria i el Fermí (membres de Saballuts)  ens van transmetre en tot moment, els valors que hi ha dins d’una colla castellera: la força, l’equilibri, el valor i el seny. 

Aquests valors es van vincular directament amb la identificació de diferents competències transversals que es treballen dins d’una colla castellera però va ser al final de l’activitat, quan es va crear un espai de reflexió per tal establir paral·lelismes entres totes aquelles competències transversals que més demana el mercat de treball actual i que els castells treballen constantment. 

Entre tots i totes, vam poder veure com el treball en equip és fonamental, ja que sense la col·laboració i la participació de tothom, no es pot assolir l’objectiu comú. L’organització, planificació i la distribució de les tasques són altres factors a tenir en compte per tal de garantir el bon funcionament del grup. 

El control de les emocions, l’autocontrol, la gestió de l’estrès també són importants en l’execució dels castells com també ho són en determinades ocupacions. 

Molts vam poder reflexionar sobre les possibilitats de crear nous contactes i fer treball en xarxa, a través de la nostra participació en aquests tipus d’activitats lúdiques i culturals. Els mateixos membres de la colla ens van posar exemples de persones que van trobar feina a través de la seva participació a l’entitat.


És evident que tothom té el seu espai dins d’un grup i, en paral·lel, dins del mercat de treball. És per això que hem de focalitzar la nostra recerca de feina en funció dels nostres objectius professionals i tenir clars quines són les nostres fortaleses i aspectes de millora respecte a aquests objectius. A més, hem de ser conscients que tothom té competències transversals desenvolupades (en diferents nivells) i que aquestes entren en joc no només en un lloc de treball sinó també en el nostre dia a dia

Fins a la propera i gràcies per llegir-nos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada