15 de març 2018

Finalitza el programa Orienta + 30 amb 18 insercions laborals

El pròxim 30 de març finalitza el Programa Orienta +30 – Programa integral de persones majors de 30 anys desocupades de llarga durada -, iniciat el 16 de maig del 17 i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. Hi han participat 42 persones, de les quals 18 ja han trobat feina i 5 han iniciat una formació professionalitzadora. La resta estan en cerca activa de feina, formació o participant en les activitats que ofereix el programa per activar-se, conèixer recursos del municipi i fer una cerca activa i efectiva. 

El programa ha treballat per enfortir el paper social de les persones al municipi, per a l’empoderament i activació d’aquestes i, en definitiva, per a la millora del seu nivell d’ocupabilitat i qualitat de vida. S’han realitzat tutories personalitzades, diversos tallers d’orientació sociolaboral, activitats de dinamització comunitària i descobriment de competències personals com el taller musical i caminades per l’entorn natural del Vallès. També s’han realitzat els tallers de: Cerca de feina amb smartphone; Reparació i reutilització de material informàtic; Robòtica i Noves tecnologies en el món laboral; Xerrades de drets i deures laborals; Economia Social i Solidària i Cooperativisme per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental; Ocupació 4.0 al Laboratori Realitat Virtual i Augmentada de Nodus Barberà; i Coneixement de l’entorn productiu i procediments de selecció d’empreses de serveis. 

L’usuariat de l’Orienta +30 també ha tingut l’oportunitat de fer visites a la Cooperativa barberenca el Tamboret, al Casal Popular Tangram, l’Escola d’Adults i el CNL de Barberà del Vallès. A més, un grup de persones participants va anar al Teatre Municipal Cooperativa a veure una obra de teatre para conèixer i acostar-se al que ofereix el TMC de Barberà del Vallès. 

Aquest programa s’ha realitzat de manera agrupada amb altres entitats del territori. Es pot trobar més informació a https://orientames30.blogspot.com.es/

També es pot escoltar la tertúlia que van fer persones participants del programa i les persones tutores a Ràdio Barberà el 22-12-17:  https://orientames30.blogspot.com.es/2018/01/radio-barbera-orientames30.html







Fins a la propera i gràcies per llegir-nos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada