2 de març 2018

La importància de la formació i el posicionament de les noves tecnologies

Durant les darreres setmanes, des de Promoció Econòmica de Sabadell hem dut a terme un munt d’activitats tant individuals com en grup.

A finals del mes de gener, vam poder comptar amb la col·laboració de la Fundació Eurecat, amb l’objectiu d’apropar-nos a la indústria 4.0 i a la importància de la formació al llarg de la vida. La importància d’actualitzar els coneixements és una idea que cada cop més, els participants tenen més present com a millora competencial i d’ocupabilitat.

Les tècniques del Departament de Formació de la Fundació es van centrar en tota l’oferta formativa subvencionada per a persones en situació d’atur i també de treballadors en actiu. Tots plegats vam parlar de les competències associades a aquestes formacions i de la importància de l’actualització de coneixements d’acord amb les exigències del mercat laboral.

Amb tot, els assistents van poder reflexionar sobre com les tasques que antigament realitzaven als seus llocs de treball, en aquests moments, han canviat i per tant, necessiten una actualització formativa per tal de fer front als canvis.

Xerrada Fundació Eurecat, programa Orienta+30

D’altra banda i lligat amb la importància de les TIC en el món actual, s’han organitzat sessions dirigides a la recerca de feina a través dels smartphones. Segons l’empresa Adecco, més del 60 % de les persones que tenen telèfon intel·ligent ja el fan servir per a la cerca de feina. Per això, durant les sessions, es van aclarir molts dubtes sobre el funcionament del dispositiu i com fer un bon ús de les APPs dirigides a la recerca de feina.

La col·laboració entre assistents va ser fonamental ja que van poder conèixer diferents aplicacions que molts no coneixien i no feien servir. A més, es va recalcar la importància dels perfils que creem a les aplicacions i l’actualització en tot moment de les dades (formacions, experiència, dades de contacte, idiomes, etc).

Aprofitant que molts dels assistents ja tenen perfils creats a diferents portals de feina, van cercar si aquests portals tenen APPs. D’aquesta manera, no van haver de crear perfils sinó només descarregar l’aplicació. Aquesta és una forma més ràpida de fer la recerca i d’enviar les candidatures a aquelles ofertes de feina que encaixin millor amb els seus perfils professionals.

Durant les sessions, s’ha donat rellevància a com utilitzar el telèfon com a dispositiu per posar-se en contacte amb les empreses. A més, es va alertar sobre anuncis enganyosos i com poder identificar-los i evitar-los. Aquests anuncis no han de convertir-se en factors desmotivadors en la nostra recerca.

Sessió dirigida a la recerca de feina amb APPs programa Orienta+30


Sessió dirigida a la recerca de feina amb APPs programa Orienta+30

Fins a la propera i gràcies per llegir-nos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada