11 de gen. 2018

Xerrada sobre contractació i drets laborals a la Fundació Barberà Promoció

L’acte, que ha reunit a una seixantena de persones, ha estat organitzat dins del Programa Orienta +30 i ha servit per resoldre tots els dubtes referents als drets i obligacions del personal laboral.

El Celler de la Fundació Barberà Promoció ha estat el lloc de trobada de la Xerrada sobre contractació i drets laborals de les persones treballadores. L’acte, organitzat el passat 10 de gener dins del Programa Orienta +30, ha comptat amb una seixantena de persones participants de Barberà i Badia del Vallès; la ponència del tècnic d’Atenció a Empreses i Inserció Laboral de la Fundació ECOM, Víctor Sastre, qui ha dirigit el fil de l’exposició i ha realitzat torns de preguntes centrant-se en situacions i casuístiques laborals concretes. 

L’objectiu principal de la xerrada ha estat el de facilitar els coneixements suficients respecte a la contractació i drets laborals com a persones treballadores. El tècnic d’ECOM ha afirmat que la gent coneix els seus drets i deures com a persones treballadores, malgrat que de manera “esquemàtica i puntual”, factor que pot ocasionar que sovint puguin sentir-se enganyades o confuses en segons quins aspectes. És per això que ha ressaltat la necessitat de deixar de banda la il·lusió d’haver aconseguit un lloc de treball i llegir detingudament els contractes i clàusules abans de signar-los. “No es tracta de desconfiança, sinó de tenir les regles clares entre les dues parts abans de començar la relació laboral”, ha puntualitzat Sastre. 

L’activitat ha transcorregut a través de les aportacions de les persones participants, que han preguntat tots els dubtes referents a la interpretació de nòmines, Seguretat Social, formació professional, vacances, expedients de regulació, i rescissions i reclamacions contractuals. S’ha fet èmfasi en la relació bilateral del contracte de feina i en la necessitat d’entendre que tant l’empresa com la persona treballadora tenen deures i obligacions que han de complir. 

Les ETT i la seva funció dins del mercat laboral també han sortit a debat entre les persones assistents a l’acte. Un cop més, Sastre ha puntualitzat la seva principal característica, i és que les ETT ofereixen una oportunitat i “són uns agents més del mercat que hem d’aprofitar. Si l’empresa veu que treballem bé, tenim possibilitats que ens contractin directament en plantilla”. 

Un altre dels temes parlats a la xerrada ha estat el dels sous, donant importància a l’opció de negociar amb Hisenda el pagament d’una quantia qualsevol de forma fraccionada, tenint en compte la retribució econòmica de cada persona. Respecte al Salari Mínim Interprofessional (SMI), el tècnic d’ECOM ha parlat sobre de la necessitat de lluitar per aconseguir els 1.000 euros bruts mensuals. “Tots els agents socials, patronal inclosa, són partidaris d’aplicar aquesta mesura perquè milloraria l’economia. No pot ser que una persona treballadora no pugui viure amb el seu propi sou”. 

Durant els pròxims mesos, es realitzaran activitats similars perquè les persones participants coneguin tots els drets i obligacions laborals bàsics, que tothom hauria de saber. Aquesta activitat s’ha portat a terme dins del Programa Orienta +30, que s’ha impartit de manera agrupada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badia del Vallès, el Vapor Llonch de l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació ECOM, la Fundació Secretariat Gitano de Sabadell i la Fundació Barberà Promoció. 







Fins a la propera i gràcies per llegir-nos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada