19 de febr. 2018

Visita a la cooperativa barberenca El Tamboret

Les persones assistents van poder comprovar la dinàmica de la cooperativa social i la seva organització a nivell pràctic

Una vintena de persones van visitar la cooperativa d'àmbit local situada a Barberà del Vallès El Tamboret el passat 13 de febrer. L’activitat ha estat impulsada des del Programa Orienta +30 i s'ha ofert a les persones usuàries de la Fundació Barberà Promoció per tal que coneguessin aquest model econòmic.

La visita va ser dirigida per la Maria Pradas, treballadora i sòcia fundadora de la cooperativa situada a Barberà del Vallès, qui els va ensenyar una de les instal·lacions on la cooperativa intervé, que és l'Escola Marta Mata, i els hi va explicar els perfils professionals que s'hi treballen: personal administratiu, monitoratge de menjadors, personal de cuina, equips educatius, servei de neteja, etc. 

Les persones participants van poder conèixer l’origen i la creació d’El Tamboret, així com el seu funcionament intern, basat en assemblees periòdiques per decidir les accions que es duran a terme o a què es destina la inversió, entre d’altres. D’aquesta manera, es va poder comprovar de manera pràctica la dinàmica i l’organització d’aquesta cooperativa local, situada a Barberà del Vallès. 

La visita ha complimentat la xerrada sobre Economia Social i Solidària i Cooperativisme que es va realitzar a la Torre d’En Gorgs el passat 7 de febrer. El Tamboret es dedica a generar projectes educatius en funció de les necessitats dels diferents col·lectius amb qui treballen: infants, adolescents, joves o població en risc d’exclusió, entre tantes altres. A més, presten serveis de monitoratge de menjador, acollida a l’escola i activitats extraescolars, destacant l’hort que tenen dins del centre educatiu Marta Mata, amb el qual el seu alumnat treballa alguns continguts del currículum escolar.

Visita de l'Orienta+30 a la cooperativa El Tamboret, Barberà del Vallès


Visita de l'Orienta+30 a la cooperativa El Tamboret, Barberà del Vallès


Visita de l'Orienta+30 a la cooperativa El Tamboret, Barberà del Vallès





Fins a la propera i gràcies per llegir-nos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada